מרק כתום
מרכיבים:
| שם המרכיב | כמות |
| בצל | 1 |
| שום | 2 שיניים |
| בטטה | 1 חתוכה לקוביות |
| גזר | 2 חתוכים לקוביות |
| דלעת/ דלורית | חצי |
| מרק ירקות/ ציר ירקות | כמות למלא סיר |
| שמן זית | 2 כפות |
| חלב קוקוס | כוס |
| רטבים | סויה, סילאן |
| מקל קינמון | חצי |
| כורכום | כפית |
| צ'ילי גרוס | כפית |
| ג'ינג'ר קצוץ (לא חובה) | 2 כפות |
אופן / שלבי הכנה:
- מטגנים בצל בשמן זית עד לשקיפות, מוסיפים את השום, ג'ינג'ר, כורכום, צ'ילי ומטגנים 2 דקות נוספות
- מוסיפים בטטה, גזרים, דלעת, מקל קינמון ומכסים בציר ירקות, לאחר מכאן מוסיפים גם את חלב הקוקוס.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך מלא של ירקות.
- מוציאים את מקל הקינמון, טוחנים את המרק בבלנדר/ מוט על להגעה למרקם חלק. (ניתן להוסיף עוד ציר/ חלב קוקוס אם המרק סמיך מדי).
- מתבלים בסויה וסילאן לפי הטעם.
- מומלץ לחלק ל4 מנות הגשה
טבלת ערכים תזונתיים לכל המנה:
| שם המרכיב | מנות/ כמות |
| קלוריות | 320 קק"ל |
| חלבונים | 0.5 מנה |
| פחמימות | 3 מנות |
| שומנים | 1 מנה |