מרק כתום
מרכיבים:
שם המרכיב | כמות |
בצל | 1 |
שום | 2 שיניים |
בטטה | 1 חתוכה לקוביות |
גזר | 2 חתוכים לקוביות |
דלעת/ דלורית | חצי |
מרק ירקות/ ציר ירקות | כמות למלא סיר |
שמן זית | 2 כפות |
חלב קוקוס | כוס |
רטבים | סויה, סילאן |
מקל קינמון | חצי |
כורכום | כפית |
צ'ילי גרוס | כפית |
ג'ינג'ר קצוץ (לא חובה) | 2 כפות |
אופן / שלבי הכנה:
- מטגנים בצל בשמן זית עד לשקיפות, מוסיפים את השום, ג'ינג'ר, כורכום, צ'ילי ומטגנים 2 דקות נוספות
- מוסיפים בטטה, גזרים, דלעת, מקל קינמון ומכסים בציר ירקות, לאחר מכאן מוסיפים גם את חלב הקוקוס.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך מלא של ירקות.
- מוציאים את מקל הקינמון, טוחנים את המרק בבלנדר/ מוט על להגעה למרקם חלק. (ניתן להוסיף עוד ציר/ חלב קוקוס אם המרק סמיך מדי).
- מתבלים בסויה וסילאן לפי הטעם.
- מומלץ לחלק ל4 מנות הגשה
טבלת ערכים תזונתיים לכל המנה:
שם המרכיב | מנות/ כמות |
קלוריות | 320 קק"ל |
חלבונים | 0.5 מנה |
פחמימות | 3 מנות |
שומנים | 1 מנה |