פסטרמה

פסטרמה

 

מרכיבים:

שם המרכיב כמות
חזה הודו או חזה עוף 1 או 3
חרדל 2 כפות
2 כפיות מלח 2 כפיות
דבש 1כף
פפריקה מעושנת 1 כפית
אבקת שום 2 כפיות
טימין קצוץ 1 כף

 

 

 

אופן / שלבי הכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים מורחים על העוף ומניחים במקרר לשעתיים ( עדיף לילה שלם)
  2. מחממים תנור ל180 מעלות
  3. מניחים את החזה על רשת ברזל מתחתיה מניחים מגש ומעט מים לטפטוף נוזלים.
  4. צולים למשך 50-60 דק' (הודו) או 35 דק' לחזה עוף ובחצי הדרך הופכים את הנתח.
  5. לאחר הצלייה נותנים לנתח לנוח במקרר לילה שלם
  6. פורסים דק ומומלץ להכין כריך עם הלחמניית טחינה!
  7. מומלץ לחלק ל3 מנות הגשה

 

טבלת ערכים תזונתיים לכל המנה:

שם המרכיב מנות/ כמות
קלוריות 610 קק"ל
חלבונים 4 מנות
פחמימות 0.5 מנה
שומנים 1 מנה

 

 

פיתות כוסמין

  מרכיבים: שם המרכיב כמות קמח כוסמין מלא 1 ק"ג שמרים יבשים 2 כפות סילאן טבעי 3 כפות מלח 1 כף מים 3 כוסות  

קרא עוד »

קציצות בקר

קציצות בקר   מרכיבים: שם המרכיב כמות בשר טחון 1 ק"ג פירורי לחם כוס ביצה 2 בצל 1 תפוח אדמה 1 מגורד שום 2 שיניים

קרא עוד »

מוזלי

מוזלי   מרכיבים: שם המרכיב כמות שיבולת שועל עבה 4 כפות זרעי צ'יה 3 כפות תפוח עץ (עדיף ירוק) 1 מגורד גס מיץ תפוחים רבע

קרא עוד »