מרכיבים:
שם המרכיב | כמות |
קמח כוסמין מלא | 1 ק"ג |
שמרים יבשים | 2 כפות |
סילאן טבעי | 3 כפות |
מלח | 1 כף |
מים | 3 כוסות |
אופן / שלבי הכנה:
- בקערת המיקסר שמים את המים השמרים והסילאן מוסיפים את הקמח כוסמין והמלח בעזרת וו לישה לשים את הבצק 13 דקות (אפשר גם בידיים ללא מיקסר למי שרוצה) עד לקבלת בצק דביק ואלסטי(ניתן להוסיף כוס מים נוספת אם הבצק יבש מדי).
- מכסים את הקערה בשקית למשך שעה.
- במשטח מקומח מחלקים את הבצק ל 16 כדורים.
- כל כדור פותחים לפיתה עגולה , ומניחים כל פיתה על נייר אפיה מקומח.
- מכסים את הפיתות למשך 10 דקות
- מחממים סיר גריל/ מחברת רחבה עם מכסה
- מניחים פיתה במחבת חמה סוגרים את המכסה מרימים כל כמה שניות וכאשר הפיתה מעט משחימה הופכים אותה ממתינים שתשחים מעט ומוציאים.
- מומלץ לוודא כי הפיתה מקומחת לאחר ההוצאה מהמחבת כדי שלא תידבק ומומלץ לנקות את המחבת משאריות קמח לאחר כל פיתה.
טבלת ערכים תזונתיים לכל פיתה:
שם המרכיב | מנות/ כמות |
קלוריות | 245 קק"ל |
חלבונים | 1 מנה |
פחמימות | 3 מנות |
שומנים | – |